Unser Maitre de Palaver und Hauptinitiator Michael Vollmer eröffnet das erste Gardeessen.
In unseren Gardelokal „Zur alten Post“ wurde das Essen von unserer Lieblingswirtin Margitta Schneider und Michael Vollmer persönlich gekocht und zubereitet.
Dat mer Fründe sin, dat es esu secher, wie et Ame en dr Kirch !
Garde-Essen – Kin Wiever
Jot esse un jot drenke,
dat es e ech Pläsiir,
besongersch op us Boomberjer Maniir.
En Ferke muss dran jlöve
et wohr noch jong un fresch,
ech knusprech jebroode
kütt et jlech op dr Dösch.
Dat et nit su aleen muss leje
mut et en besjen Jesellschaft kreeje.
Pellääpel, di muss äver jederene
selver pelle könne,
Ääpelsdönn, wu schpäck on
Metwösch dren schwömme,
föll lekkere Klätschkies un Botter en
Kümpche un Döppe
um Bruut un Pellääpel drin zo
schtippe.
Suure Kappes met wisse Bunne,
Buure-Bruut on Schmalz
halen Liev on Seel zosamme, domit
wät mer ahlt.
Matschesfilets, Härengsschlaat,
jröne Schlaat janz fresch,
schtont för üch he op dr Dösch.
Un wä immer noch nit foljefressen
mot noch usere lekkere Broodappel
esse.
Fresch us dä Ovven met Marzepaan,
och Fanilezauß un Rosinne sen dran.
Opjepass, denn jot jekäut, jedeiht
och jot.
Ja, leider ….auch hier ohne Bild…!!